30/4/08

La Bicicletada als bibliobarris

Una de les activitats realment familiars que organitzem a la Biblioteca és la bicicletada als bibliobarris. En aquesta tercera edició, quasi bé un centenar de persones s'han animat a recòrrer amb nosaltres els prop de 17 km. que separaven els quatre bibliobarris de la Sauleda-Llofriu-Calella i El Bruguerol. Com cada any, hem comptat amb l'ajuda inestimable del Club Ciclista de Palafrugell, liderat per l'Antonio. Ells s'han encarregat de marcar el recorregut i facilitar a la gent la logística per poder continuar el recorregut. Els de Can Viñolas agrair-los la preparació d'un bon arròs. A més, l'equip de la Biblioteca s'ha encarregat que no fallés res: la coordinació amb els barris i la difusió (gràcies, Joan), poder tenir una super-xòfer de la furgoneta escombra (gràcies, Cristina), i el luxe personal de poder veure -encara que només fos l'última estona- l'equip de la biblioteca al complert. L'any que ve, a veure si tots podem anar en bicicleta, o reinventar-nos una activitat familiar amb la major quantitat de persones possibles i donar a conèixer una mica els serveis dels Bibliobarris, que esperem millorar cada any.
Us adjuntem al marge dret d'aquest bloc, un tastet de les fotografies de la bicicletada de dissabte passat.

24/4/08

De biblioteques


El dimarts 22, una petita expedició palafrugellenca vam anar a conèixer la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat. L'expedició estava formada En Lluís Medir, Alcalde de Palafrugell, en Sergi Sabrià, tinent d'alcalde, la Glòria Cruz, Regidora de cultura i la Carme Fenoll , directora de la Biblioteca. Realment un bon moment per conèixer una biblioteca activa, motor cultural d'una vila acollidora, i un bon moment per parlar amb un Alcalde i uns responsables de la biblioteca compromesos amb la qualitat del seu servei.

I ara que estem en matèria de biblioteques, us convido a veure aquesta entrevista a l'Eulàlia Espinàs, Presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya: http://www.tvcatalunya.com/videos/391389




21/4/08

Petits lectors

Divendres passat, el dia 18 d'abril, vam tenir una tarda mogudeta a la biblioteca. A les 6 de la tarda, lliuràvem els premis del 5è Concurs de Punts de llibre de Sant Jordi. Els nostres guanyadors van ser:
Sergi Martínez, 9 anys. 1er premi
Benet Punsola, 5 anys. 2on premi
Gemma Pallisera, 6 anys. 3er premi



Agrair a tots els nostres concursants els seus punts de llibre que podeu veure exposats a la Secció infantil, gràcies a tota la bona feina feta per la Susi, la bibliotecària de la secció infantil. Després de l'entrega de premis, vam passar a una de les accions més multitudinàries que hem fet a la nostra secció infantil: un taller de cuina per a nens i nenes. Teníem previst fer-ho al pati de la biblioteca però el temps no ens va deixar. Així que per les fotos podreu veure que la cinquantena de nens i nenes que hi van participar, van ocupar tota la nostra secció infantil. Només dir que va ser una experiència fantàstica i que l'únic inconvenient va ser que no hi ha haver places per tothom. Haurem de repetir-la més endavant. La Rocío i la Núria del Restaurant El Esmero de Torredembarra van ser les responsables que tot sortís perfecte. La meva més gran enhorabona per la feina que fan. Els pares i interessats, podeu demanar un CD amb les fotos que vam fer de l'activitats de divendres. Aquí en teniu un tastet:





12/4/08

Se'ns gira feina

A la Biblioteca podem estar contents amb tantes bones notícies. Algunes les volem compartir amb vosaltres breument:

1. S'ha aprovat en el darrer
PUOSC 2008-2012 la subvenció de la Generalitat per a l'ampliació de la biblioteca. Si tot va bé, en un parell d'anys disposarem d'una sala polivalent que ocuparà part de l'actual pati de la biblioteca. Aviat ja tindrem un espai més adient per a les nombroses xerrades, presentacions, exposicions o activitats infantils i podrem diversificar més espais i usuaris.






2. Estem treballant en un projecte d'Artteca a la Biblioteca que l'artista
Tano Pisano està impulsant. Es tracta d'oferir servei de préstec d'obres d'art des de la Biblioteca amb la col·laboració dels artistes locals o propers a Palafrugell. Properament reunirem a tots els possibles interessats per explicar la iniciativa. Esperem que la fem efectiva aquest estiu mateix.

3. El proper diumenge 1 de juny farem festa grossa a la Biblioteca: retransmetrem en directe el programa
Eduqueu les criatures de Catalunya Ràdio. En Carles Capdevila i tot el seu equip estarà a la Biblioteca de Palafrugell per celebrar amb nosaltres el programa número 100. Serà un especial nens i biblioteques. Aquest programa serà possible gràcies al finançament del
Servei de Biblioteques de la Generalitat. Us anirem explicant els detalls del programa. De moment, reserveu-vos a les agendes el diumenge dia 1 al matí!


10/4/08

Llibres a cabassos


Una darrera adquisició per la Biblioteca han sigut uns cabassos i cabassets que facilitaran la tria dels préstecs dels nostres usuaris. Els trobareu a l'entrada de la biblioteca. N'hi ha 5 per usuaris grans i 5 més per els petits. Aquí els podeu veure. Són una mica més 'nostrats' que els dels supermercats :-)


















3/4/08

Nova guia d'activitats



Acabada de sortir d'impremta, ja teniu a la vostra disposició la guia d'activitats abril-maig-juny 2008. Ben farcida d'activitats, comencem el Sant Jordi amb la presentació el dia 19 a les 18h. del llibre Maria Ribot i el paisatge de l'Empordanet, de la col·lecció Galeria de Personatges; la 3a edició de la Bicicletada als Bibliobarris o el Lliurament de premis del I Concurs de Poesia Fund. Jesús Serra. Us aniré fent cinc cèntims de la nostra programació però mentretant aquí teniu una imatge de la guia, disponible també a la nostra web