14/7/10

Xarxes socials

Tot i que les xarxes socials que més ens agrada fomentar a la Biblioteca són les presencials, des de fa temps aquí a la Biblioteca ens estem posant les piles amb les eines 2.0 que ens permeten estar amb vosaltres també virtualment. Així, al perfil del Facebook hi tenim 2100 'amics' i també ens podeu seguir al Twitter de la Biblioteca, som el perfil bibpalafrugell.

Aquests dies estem xatejant a estones amb usuaris molt joves al Facebook. Com deia Vicent Partal al Seminari de comunicació organitzat per Empordà, als joves el correu electrònic ja no és un mitjà ràpid. Ara ells estan al Facebook o als xats. En canvi, com a contrapunt, el periodista i escriptor Iu Forn, ens deia el dissabte que ell passa d'obrir blogs o perfils al facebook perquè no té res a dir d'interessant. Curiós, molt curiós tot aquest fenòmen comunicatiu.

2/7/10

D'ones i dones

Ahir dijous vam tancar la 4a temporada del Bibsons amb un programa molt emotiu: ens van acompanyar l'Aouatif, la Kaoutar, en Josep, l'Hicham, en Mohamed E. i Mohamed A., en Tarik...vam agrair de nou la constància i paciència d'en Cyril i també dels responsables de la ràdio. Ahir vam comptar també amb novetats tècniques per part d'en Martí. Ara podrem escoltar programes a la renovada web de Ràdio Palafrugell. Ens retrobarem al setembre, amb més protagonisme jove: els nous conductors del programa seran els joves més veterans. Ja us ho explicarem...
Un cop acabat el Bibsons vam gaudir d'una gran presentació: Dones obreres a Palafrugell, a càrrec de la Sandra Bisbe, palafrugellenca de sota-rel i creadora de les visites guiades Captiva't (http://www.captiva-t.cat/). Super-recomanable: quantes coses que no sabíem dels costums dels convilatans de principi del segle passat!

I és que malgrat que la xafogor al carrer és ja important, la vida cultural del poble sembla més fresca que mai: els dies 8 i 9 de juliol la gent d'Empordà Digital i de la Fundació Pla han organitzat un magnífic Seminari d'estiu de Comunicació que no us hauríeu de perdre! Però guardeu forces perquè l'endemà, a les 19h. tenim un col·loqui a la Biblioteca amb el periodista i escriptor Iu Forn.