3/3/08

El club de lectura de febrer

En Joan Soler, bibliotecari dinamitzador del nostre club de lectura, m'ha passat el resum de les idees principals del llibre que vam triar aquest mes passat a la Biblioteca.

El Túnel, l’obra de l’argentí Ernesto Sabato, és la novel•la comentada aquest mes de febrer a la tertúlia del Club de Lectura de Palafrugell. Una narració que gira al voltant dels conceptes subjectius d’existència, incomunicació, fòbia i soledat de l’esser humà respecte el seu entorn social i urbà més immediat.
El protagonista d’aquesta narració, el pintor Juan Pablo Castel, s’enamora amb passió de Maria, una noia que sembla entendre, a diferència de la resta de la gent, la dificultosa interpretació d’un dels seus quadres. Aquesta comprensió artística, i la bellesa física de la noia, porten a Castel, l’endemà de visitar la seva exposició, a cercar la noia desesperadament pels carrers de Buenos Aires.
El diàleg interior, progressivament obsessiu i angoixant, del pintor al voltant d’aquest amor, ens endinsa en un túnel mental ple de cabòries. Tanmateix, aquesta follia, amb tràgic final, sedueix al lector per la bona narració i l’adequat ritme textual que desplega l’autor, Ernesto Sabato.
Una obra curta però intensa, com una passió amorosa d’estiu, que ens recorda per la seva trama, elements d’ altres obres de renom: la transformació humana de La Metamorfosis de Kafka, l’absurd de l’Estrany d’Albert Camús o la gelosia expressada en l’obra Guerra i Pau de Lev Tolstoi.

Referències per saber-ne més:
http://es.wikipedia.org/wiki/Ernesto_Sabato
http://www.sabato90.com.ar/cronologia.htm
http://www.elortiba.org/sabato.html
http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0057544

Us recordem que el moderador del nostre club és l'escriptor
Miquel Martín
L'últim dijous de cada mes, teniu una cita amb el nostre club de lectura!

No hay comentarios: