12/7/08

De colors

Ahir divendres es va inaugurar la 2a exposició conjunta entre l'Arxiu Municipal de Palafrugell i la Biblioteca. Enguany, i coincidint amb l'arribada de la Festa Major, l'hem dedicat als nostres gegants, guardians i usuaris fidels de la biblioteca. Ens sembla que ha quedat molt bé. De fet, el mèrit és bàsicament dels treballs de l'Anna M. Torras, la Montse Colomé (companyes de la biblioteca) i la Conxa Saurí, arxivera municipal. Les col·laboracions han sigut nombroses i per no deixar-me a ningú us emplaço a venir -fins el 15 d'agost- a veure-la a la biblioteca. En una de les accions que proposa l'exposició, emplacem a la gent a apuntar-se a la colla gegantera, actualment inexistent a la nostra població. Va ser molt divertida i original la presentació i el ball de gegants, que espero en breu penjar al Youtube i fer-vos-en ressò. Donar de nou les gràcies a en Jordi Domingo, a en Marc i a l'Eulàlia Hortal per haver-nos regalat una tarda i fer possible aquesta ballada i aquest enrenou.

Aquesta setmana, la Rosa Regàs ha tornat a oferir a la biblioteca una xerrada fresca i decidida a la biblioteca i ens ha tornat a esperonar a fomentar la cultura.

A l'hora que escric està plovent fort, un xàfec tan refrescant com la xerrada d'aquesta tarda al Bibliobarri de Calella de Palafrugell amb Lluís Hernàndez sobre la vida de Mercè Rodoreda. Pels que no heu pogut venir, us recomano la lectura del seu llibre Descobrint Mercè Rodoreda, editat per La Magrana.

Per cert, i en un ordre intern de coses, des del Servei de Biblioteques de la Generalitat, s'està reforçant l'equipament tecnològic de la biblioteca. En breu disposarem de 5 ordinadors més i un portàtil i ja ens ha arribat una impressora làsser color, amb la que ja hem imprès la darrera guia de novetats mensual.

A l'estiu, tota cuca viu, i la biblioteca no para. En breu us parlaré de la Biblioplatja de Tamariu, de les novetats als bibliobarris, de les novetats de l'Arteca i els nostres espais.

No hay comentarios: