17/2/09

Adolescents a la biblioteca

Que alguns adolescents que vénen sovint a la Biblioteca són una font de conflictes permanents pel seu mal comportament, és un fet evident en aquesta biblioteca. S'està intentant posar mesures dràstiques per evitar-los, però no podem negar una realitat. Ara bé, generalitzar i atacar el problema només amb la via dura no és la solució. Per això, a la biblioteca també apostem per mostrar bons exemples, actituds i idees d'aquests adolescents que resulten positives: d'aquí el programa de ràdio Bibsons, en funcionament des de fa 3 cursos i del que podreu tenir més informació en anteriors entrades d'aquest bloc. Avui em faig ressò de l'activitat que es va dur a terme divendres passat: una exhibició del grup de hip-hop (o breakdance) local Junior's Crew. En Moha, l'Ibrahim, la Sara, l'Ahmed, l'Ali (tots ells menors de 19 anys) i els seus 'alumnes' petits ens van deixar bocabadats. Com veureu en el vídeo i les fotos, teníem a la biblioteca més joves que mai. Estaven veient el fruit d'un treball de carrer, d'una iniciativa esportiva-musical d'uns nanos amb molt pocs recursos però amb molta iniciativa. Mai havíem tingut un èxit d'assistència tan gran. I tot gràcies al boca-orella. La part negativa: quan va sortir tot el jovent de la biblioteca, algun d'aquests adolescents, jugant, va trencar un dels vidres de la porta d'un veí. Ens va saber molt greu que el jove en qüestió no dongués la cara i per les molèsties constants que alguns d'aquests joves causen als veïns de la biblioteca. Qüestió de civisme que hem de combatre entre tots.


De passada, i avui que parlem de joves, informar-vos que en poc temps, en Josep, un noi de 17 anys i la Aouatif, de 14 anys, s'han ofert per venir a treballar de voluntaris a la Biblioteca perquè els hi agrada aquest equipament i sobretot la secció infantil. També a partir del mes vinent, tindrem amb nosaltres, una noia jove, estudiant de Biblioteconomia, que vindrà a fer les pràctiques a la Biblioteca. Sang jove a la biblioteca sempre és benvinguda. Esperem que ens encomanin la seva energia i sapiguem veure l'ampolla mig plena més sovint.

3 comentarios:

hicham el guettari dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
hicham el guettari dijo...

Es molt be tot aixo carmen,bailan muy bien eso paisanos mios,asi poco poco se puede integrar esta gente origen de conflictos diarios en la biblioteca,yo lo ve que es anormal porque no pueden ser ni espanoles ni bolivianos..es problema de educacion antes de todo,y tambien porque la mayoria provienen de sitios menos civilizados en marruecos:Pero te lo juro carmen que esta misma gente no lo es posible comportarse asi en ninguna biblioteca publica en maruecos,porque son la gente que viene a la biblioteca para estudiar que lo obliga a no pasarse en un sitio como eso.Sino a la calle,y vosotros como personal no teneis ninguna responsabilidad de eso.
Bailar en la biblioteca es una de las soluciones del momento,la solucion para siempre yo la veo en los manos de los padres,y el tiempo.
De vez en cuando yo visito vuestro bloc,yo tambien sigue programando y aprendiendo,para que no sea una vida con desgusto.Que tengais suerte en tu vida carmen,en todos los asuntos,que el dios te ayuda,y tu familia,y te lleva al paradiso eternel,solamente creer en dios que nos hace mas feliz que los demas.
Eso es todo,gracias carmen y hasta luego
hicham

Director Wilkins dijo...

Hola Carme,

això que heu fet té molt valor, en els dos sentits de la paraula.

És un plaer comprovar que s'estan explotant les possibilitats de les biblioteques.

Gràcies per fer-ho i per compartir-ho.
Salut!