26/10/10

Temps per compartir

Aquest mes d'octubre ha estat molt intens. El curs ja ha començat i les tardes a la biblioteca acullen a tots els estudiants i infants i hem d'intentar conviure amb el desgavell que a vegades comporta la coincidència d'usuaris amb motivacions molt diferents. En certa manera, ens ha agradat participar en unes jornades sobre Els futurs de les biblioteques per veure tendències a nivell dels països capdavanters: com gestionen els espais de soroll i silenci a les biblioteques? com són els nous espais? quines noves funcions assumim els bibliotecaris? quin rol està prenent el llibre digital? què demanen els nous usuaris?

Amb totes aquestes incerteses, la biblioteca continua apostant per generar debat, ser un espai crític, compromès amb la nostra societat. Un exemple recent és la nostra adhesió al Manifest per la convivència a Palafrugell.

En aquests darrers vuit dies hem rebut la visita de la Dra. Carme Valls-Llobet presentant el seu darrer llibre Mujeres, salud y poder, la Consellera Marina Geli presentant el seu llibre Endreçar l'ànima i ahir mateix la Neus Arqués ens presentava Todo tiene un precio i parlàvem de la conciliació de la vida laboral i familiar. Així doncs, aquests dies hem parlat de salut, política i conciliació també des de la perspectiva de gènere.

Entretant, valorem molt positivament el nou enfocament que li estem donant a les visites de formació adreçades als escolars. Hem volgut sorprendre als alumnes de les nostres escoles amb unes divertides gimcanes (enguany de 'pirates' i de 'pintors-Dalí') .

La setmana passada celebràvem 9 anys d'existència a aquestes dependències i amb la mirada posada als 10 anys, el Bibsons ha encetat la 5a temporada amb un equip molt compromès i amb uns mitjans tècnics molt millorats. Menys pressupost però més creativitat i un equip igual d'entregat.
No hay comentarios: