4/3/11

10 anys

Aquests dies la Biblioteca ha estat força present als mitjans. La portada que us adjuntem del darrer número de la revista Can Bech on podreu llegir un article comentant fets destacables des del 2001 a la Biblioteca. També podreu llegir una entrevista a la directora de la Biblioteca a la Revista de Palafrugell del mes de febrer.


També hem rebut la queixa d'un usuari que escriu una carta al director al Punt i al Diari de Girona. Proliferen als mitjans cartes d'usuaris que es lamenten de l'actual plantejament de les biblioteques públiques i és un motiu de reflexió. Nosaltres li hem contestat el següent:

1. Palafrugell té des de fa 10 anys una Biblioteca moderna, ben emplaçada, amb un equip de treball professional, activa i molt utilitzada. Ara bé, les biblioteques -no només la de Palafrugell- han canviat molt en els últims temps i no només hi podem trobar silenci i llibres sinó que s'han convertit en un dels principals motors culturals dels pobles i un dels pocs espais de convivència públics i gratuïts.
2.La Biblioteca de Palafrugell està situada en una antiga cooperativa i no té espais ben compartimentats ni disposa de sala polivalent. Com vostè pot comprovar, el personal de la Biblioteca no sempre ho té fàcil per aconseguir que els usuaris respectin les normes de convivència més bàsiques. Malgrat algunes dificultats, continuem fent tots els esforços per difondre i compartir el coneixement i fomentar el plaer de la lectura entre els nostres convilatans. Per això la nostra programació ofereix activitats per a totes les edats i hem sigut pioners en serveis molt ben valorats com les converses d'idiomes, el Bibsons (ràdio amb els joves) o l'Arteca (exposició i préstec d’art).
3.M'agradaria aclarir que tot el personal de la Biblioteca actuem el millor que podem i sense discriminacions per fer possible que la Biblioteca sigui un servei ben valorat per tothom. En espais de convivència tan oberts com el nostre, practicar amb l'exemple és un bon recurs, sobretot amb els joves. En són una bona mostra els nostres voluntaris per la convivència. N'hem parlat reiteradament amb vostè i ho tornarem a fer tantes vegades com calgui.

Ens agradaria disposar d'un espai més ampli i més compartimentat per poder separar usos i buscar estratègies diferents per als diferents tipus d'usuaris. Mentretant, no deixarem de destacar el millor que podem oferir: la proximitat del personal de la biblioteca i la voluntat de ser un espai d'intercanvi i de trobada per els palafrugellencs. Tampoc deixarem de programar propostes culturals: en són una bona mostra les darreres xerrades "Descobrint les Gavarres" amb en Josep Matas i en Carlos Serra, la presentació del darrer llibre de l'Assumpta Montellà o l'escapada al teatre de Figueres per anar a veure 'El quadern gris' de Joan Oller. La propera setmana iniciem el maridatge de Vins i literatura (Vinoteca) amb la col·laboració de Vins i licors Grau, l'escriptor Miquel Martin, l'Olga Cercós i l'Esther Suriñach de la Central de Biblioteques. Tenim l'agenda plena de propostes per celebrar els 10 anys tot innovant i fent que l'experiència de visitar la Biblioteca sigui engrescadora i estimulant. Us deixem l'enllaç al vídeo de celebració de 10 anys que ens van fer l'Aula de Cinema, liderats per un dels nostres usuaris aliats, en Juan Moliner, activista cultural.

No hay comentarios: