9/11/10

Voluntaris per la convivència


Extret de la revista Can Bech (abril-maig 2010):

El passat 2 de març una quinzena d’usuaris de la Biblioteca van ser convocats a la Biblioteca per donar la seva visió personal sobre conflictes de convivència amb els joves a la Biblioteca. La reunió va servir de presa de contacte i per realitzar aportacions des de diferents òptiques i experiències professionals. La iniciativa pretén reforçar mitjançant propostes socials altres mesures administratives i estructurals que s’adoptaran amb l’enduriment i la tipificació de sancions del nou Reglament de la Biblioteca.
Arrel d’aquesta trobada, els darrers dies, la Biblioteca ha rebut l’oferiment de deu persones –set d’elles de la comunitat de marroquins a Palafrugell- que voluntàriament col·laboraran amb el personal de la Biblioteca diferents tardes en l’establiment de l’ordre i el respecte a la normativa bàsica d’accés als serveis.

Doncs bé, mig any després i amb la consolidació d'un grup de sis voluntaris per la convivència que vénen a la Biblioteca cada tarda en petits grups, ens acabem d'assabentar que TV3 vindrà a gravar informació d'aquesta experiència demà mateix. Evidentment, considerem un èxit aquesta iniciativa. No només per l'aportació social que pensem que pot significar aquest gest, sinò per la qualitat humana de les persones que fan aquesta contribució voluntària a la biblioteca. Precisament avui, l'Abderrahim, un dels voluntaris, iniciava les converses en àrab a la Biblioteca. Recordeu, cada dimarts de 6 a 7. Si voleu conèixer aquests voluntaris, podeu venir a les tardes a partir de les 17h.



No hay comentarios: