26/8/10

Més visitants

Les estadístiques de visitants de la Biblioteca han crescut molt aquest any. Les darreres dades de visitants en són un exemple: el juliol del 2009 vam rebre 11.734 (434 visitants de mitjana en els 27 dies d'obertura) i enguany hem rebut 13.353 visitants el mateix mes. A més, aquest més d'agost, a dia 26 ja hem igualat els 14.132 visitants del 2009 (una mitjana de 565 visitants al dia).


L'any passat però sumàvem també els 4618 usuaris de la Biblioplatja de Tamariu dels mesos de juliol i agost. Si la crisi ens ha restat aquest darrer servei -que esperem poder reprendre l'estiu vinent-, la crisi també ens ha comportat un increment evident dels visitants a la Biblioteca.

La literatura especialitzada en el sector de biblioteques fa un ressò constant als problemes i oportunitats que comporta aquesta nova realitat. Algunes de les claus que es proposen passen per: vèncer el possible victimisme, dur a terme accions de comunicació i visibilitat, treballar en col·laboració o reforçar el paper social que portem a terme.
A la imatge podem llegir un eslògan d'una campanya dels Estats Units: "retallar pressupost de biblioteques en temps de crisi és com retallar pressupost en hospitals en una epidèmia".

No hay comentarios: