17/3/11

Més que una sala d'estudi

L'espai del Facebook de la Biblioteca cada vegada ens és més útil i està més viu. Els darrers dies vam protagonitzar un intercanvi de missatges intens amb un grup d'estudiants universitaris i alguns usuaris al voltant de la necessitat de tenir un espai d'estudi silenciós a la Biblioteca. No us perdeu el debat. Dissabte passat a la tarda ens reuníem amb cinc nois i noies que van tenir l'amabilitat de venir a comentar-nos les seves inquietuds, queixes i necessitats. Davant d'aquesta petició ens vam comprometre a:
1. Fer tot el tècnicament possible per tirar endavant la proposta de sala polivalent projectada al pati de la Biblioteca. En aquest sentit, la setmana vinent es mantindran reunions tècniques per poder entrar en el Pla PUOSC per a biblioteques. Caldrà consens polític per a tirar-lo endavant però confiem que es podrà fer realitat l'any vinent.
2. Mentre no puguem gaudir d'una sala polivalent on desplaçar activitats "sorolloses" caldrà compartir els espais. Això significa que en determinades hores de la tarda (18-20h. principalment) ens serà difícil disposar d'una sala amb el silenci total que ens reclamen alguns d'aquests estudiants. Aquest és també un dels usos previstos de la sala polivalent. Hem demanat reunir-nos amb els responsables del Centre Municipal d'Educació i amb Joventut per mirar si entre els tres trobem solucions alternatives.
3. Hem redactat un informe sobre els serveis d'estudi nocturn que realitzen algunes biblioteques públiques en èpoques d'examen. Els nostres responsables valoraran l'adequació o no d'aquesta alternativa.

Defensem la idea que les biblioteques públiques actuals són molt més que sales d'estudi per a estudiants. Una bona mostra en són les xifres que es publicaran en breu a la memòria 2010 de la pàgina municipal: l'any passat van utilitzar el préstec com a mínim 1 cop l'any, 4.175 persones, que es van emportar en préstec 13.557 documents (mil documents més que l'any anterior). Es van organitzar un total de 184 activitats en els 291 dies d'obertura. Les més recents: la Vinoteca, amb la col·laboració de Vins i Licors Grau de Palafrugell, que repetim per St. Jordi, concretament el 28 d'abril. I també una reformulació de la Bicicletada als bibliobarris, aquesta vegada unint els esforços dels companys de l'Oncolliga, el Club Ciclista i la Fundació Pla. Sumant esforços, com sempre.


3 comentarios:

David B. dijo...

Gràcies Carme per l'esforç i la oportunitat que ens vas donar de reunir-nos tranquil·lament per parlar d'aquest tema. Entre tots intentarem tirar endavant tots aquests plans.

Carme Fenoll dijo...

Gràcies a vosaltres. He enviat un correu a en Jordi donant-vos més informació.

Jordi dijo...

Ja l'he rebut, David quan vulguis te l'envio. Carme, ja pots dir-li a l'alcalde que els joves farem el que calgui per aconseguir la sala per descongestionar totes les activitats que es fan a la biblioteca i poder conviure tots els interessos!
Jordi